Як повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, на 800 вже вільних посад невдовзі будуть оголошені конкурси, передає «Дзеркало Тижня».

"Відповідно до остаточного тексту імплементаційного закону, закону про судоустрій, прийнятому в парламенті, і, як я розраховую, який буде підписаний Президентом, передбачається, що судді, призначені на свої посади за старої Конституції на 5-річний термін, припиняють свої повноваження і не переводяться у нову структуру судів. Судді на звільнені посади призначаються тільки шляхом конкурсу", – сказав міністр, перебуваючи в Європарламенті.

Петренко уточнив, що мова йде про 1800 суддів, призначених в основному за часів президентства Віктора Януковича, і на сьогоднішній день вже припинені повноваження 800 таких служителів Феміди.

"На ці 800 звільнених посад вже повинні бути оголошені конкурси. Ще близько 1000 перебувають в процесі завершення своїх 5-річних повноважень. Інформація про те, що судді, призначені за часів Януковича, будуть працювати 7 років, - міф", - підкреслив глава Мін'юсту.

ІА "Вголос": НОВИНИ