Причиною цього є саботаж деяких депутатів міської ради, які вже шостий місяць не голосують за бюджет. Хоча проекти рішень вже готові, а на рахунках міста перебуває 80 млн грн, скерувати їх на потреби міста без голосування міськради неможливо.

У місті більше десяти людей померло, не дочекавшись матеріальної допомоги на лікування. Діти учасників російсько-української війни не отримали путівок на оздоровлення, бюджетники не отримують зарплат, стоїть комунальний транспорт. Взимку дитячі садочки, школи, лікарні та квартири майже 100 тисяч конотопців можуть лишитись без опалення. Крім того, не відбувається ремонт лікарень, доріг тощо.

Досі всі можливі методи не допомогли змусити депутатів працювати. Єдиний вихід містяни вбачають у перевиборах міськради. Артем Семеніхін ще три місяці тому відправив офіційні листи до Верховної Ради України і Президента, які, втім, досі лишаються без відповіді.

В суботу, 5 серпня, отримавши на вічі відповідне доручення від громади, очільник міста вирушив на Київ пішки. За тиждень, пройшовши 250 кілометрів, він планує потрапити на прийом до Президента України.

«Маю намір особисто зустрітись з гарантом та передати йому вимогу конотопської громади. Я вирушив у цю подорож зі сподіванням на порозуміння і наміром донести голос Конотопу до столиці. Коли міська рада буде розпущена, я з чистою совістю та почуттям виконаного обов'язку складу повноваження і також піду на перевибори. І хай громада Конотопу сама розсудить, хто відстоює її інтереси, а хто лише інтереси власної кишені», – зазначив голова міста Конотоп свободівець Артем Семеніхін.

ІА "Вголос": НОВИНИ