Після звернення парламентарія до Кабміну на каналізування вулиці із держбюджету було виділено 5,4 млн грн. Як розповів нардеп, гроші на реалізацію проекту довелося вибивати майже півроку.

«Але наполегливість таки дала своє. Йдеться про вирішення дуже давньої і серйозної проблеми – каналізування міста. Уявіть собі, ХХІ століття, а сучасне містечко із 18-тисячним населенням живе без каналізації, мешканці і досі користуються вигрібними ямами. Це неприпустимо», – говорить Дмитро Добродомов.

Про те, що проблему потрібно вирішувати негайно, говорить і міський голова Винник Володимир Квурт, який звернувся по допомогу до нардепа у виділенні коштів. Наголошують на цьому і місцеві мешканці, які 5 років атакували чиновників зверненням із вимогою каналізувати місто. В іншому випадку, кажуть, Винникам загрожує екологічна катастрофа.

Тепер же, за словами керівника фракції «Народний контроль» у Винниківській міській раді Володимира Почаєвця, мешканці Шевченка зможуть користуватися каналізацією вже навесні.

«Після виділення грошей місцева влада спрацювала дуже оперативно. Аби встигнути освоїти кошти ще до закінчення бюджетного року, вдалося оперативно провести прозорий тендер, визначити підрядника і почати роботи. Зокрема, зараз вдасться прокласти 1,2 км каналізації на вул. Шевченка. А я вже скерував запити на виділення додаткових коштів для закінчення проекту, а також для будівництва дитячого садочку у Винниках», – повідомив Дмитро Добродомов.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ