Про це пише Економічна правда із посиланням на власні джерела.

За даними видання, основна увага була приділена запобіганню (попередженню) зовнішніх (вуличних) загроз життю і здоров'ю, у зв'язку з чим було прийнято рішення про перехід на використання для голови «Нафтогазу» броньованого автомобіля – Кадиллак Ескалейд (Cadillac Escalade).

Ця автівка придбана у червні і зареєстрована на компанію ТОВ «УТН-Безпека». Вона опосередковано (через ТОВ «Корпоративний фонд «Укртранснафта») належить державній «Укртранснафті».

До переходу на використання броньованого автомобіля Коболєв використовував цивільну бюджетну Toyota Highlander.

У НАК «Нафтогаз України» не коментують причин підвищення заходів безпеки Андрія Коболєва.

Як пише видання, за три роки управління держкомпанією Коболєв отримував неодноразові загрози життю і здоров'ю.

У 2015 році на нього було скоєно замах – був обстріляний будинок під Києвом, в якому він проживав на той момент.

У той же час джерело ЕП стверджує, що поточне рішення про підвищення заходів безпеки глави «Нафтогазу» не пов'язане з епізодами минулих років.

«Напади або загрози, які мали місце в минулому, не є релевантними для прийняття вищезгаданого рішення. Це рішення має іншу природу. Ця природа – аналіз ризиків в майбутньому», – говорить джерело.

Нагадаємо, раніше наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення щодо виплати співробітникам компанії премій у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді в спорі з «Газпромом» щодо транзитного контракту. Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд), він становитиме $46,3 млн. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

Згодом стало відомо, що голова правління Андрій Коболєв і комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко отримають на двох $13,9 млн з $37 млн премії, передбаченої правлінню за перемогу в Стокгольмському арбітражі. Решту грошей розподілять між співробітниками компанії, які «прямо або побічно внесли значний внесок у досягнення результату».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ