Про це передає DW.

Зазначено, що 9 грудня 2017 року стало відомо, що патріарх Коптської православної церкви Федір ІІ скасував заплановані на грудень перемовини з Пенсом, адже Трамп «не взяв до уваги почуття мільйонів арабів».

Своєю чергою великий шейх аль-Азхара Ахмад аль-Таєб напередодні також відмовився бачитися з Пенсом «через несправедливе і нечесне рішення США щодо Єрусалиму». Також палестинський лідер Махмуд Аббас пішов на аналогічний крок, попри попередження Вашингтону.

«США перейшли всі межі з єрусалимським рішенням», - заявив його дипломатичний радник Мажді аль-Халді.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства США із Тель-Авіва до Єрусалима. Цим він спровокував сутички.

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

На тлі ситуації в Єрусалимі, що склалася, на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа третій день відбуваються зіткнення демонстрантів з ізраїльськими військовими, більш як 700 осіб постраждали і двоє загинули.

ІА "Вголос": НОВИНИ