Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів заступник голови партії ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

«Вчора була ухвалена велика частина програм на наступний рік. Це – проект ухвали, який буде підтверджено вже бюджетними грошима. Він був затверджений, в принципі, великих перепон не було, хоча посадовці не забули про «себе, коханих» – 1 млн 800 грн виділили на Львівську обласну раду.

Думаю, ці моменти не зовсім коректні, – коли очільники обласної ради збільшують собі зарплати у такий спосіб», – пояснив він.

А от на пікети, на думку Руслана Кошулинського, депутати відреагували правильно. Проте в свій час таких протестів можна було уникнути:

«Депутати правильно прореагували на виступ учасників бойових дій і дали можливість їм виступити. Пікет – це реакція на ті події, які відбувались нещодавно за участю очільника міської влади і представників Верховної Ради, коли частина України була позначена як окупована територія. І не просто окупована, а з позначками окремих держав. Також депутати правильно відреагували на звернення ветеранів. Це є наслідком того, що депутати Верховної Ради у такий швидкий спосіб ухвалювали пенсійну реформу. Ми казали не робити цього. А тепер люди не матимуть адекватної пенсії, тому й вийшли на пікети».

А ось із проектом бюджету на наступний рік обласні обранці наразі не знайомі. Поки що відома лише дата розгляду, проте самого документу на руках у депутатів немає. Втім, за словами Руслана Кошулинського, квапитись – нікуди.

«Бюджет – це справедливий розподіл зароблених грошей. Тому всі рекламні анонси «давайте швидше, швидше, швидше» – означають, щоб ніхто не розібрався і можна було десь щось приховати, десь щось вкрасти. Тому нехай не спішать ухвалювати бюджет, щоб на наступний рік можна було цими коштами правильно закрити всі складні моменти», – підкреслив він.

Також вчора під час сесії Львівської облради заступник голови ВО «Свобода» Руслан Кошулинський заявив, що селяни непокояться, що зведення заводу на території ТЕЦ-2 призведе до екологічного лиха. Мешканці територій, на яких планують створити завод,  протестують, адже такі споруди варто встановлювати за містом.

«На території Львівської області вже виділено не менше, як три ділянки, які віддалені від населених пунктів, під полігони.  А тут – будуватимуть поруч із населеним пунктом, поруч із помешканнями людей. І це – територія міста. Ми вже не говоримо про те, що це – планово збитковий завод, львів'яни ще будуть  доплачувати за спалювання сміття», –  додав він.

До слова, утилізовуватимуть сміття дві харківські фірми  –  ПАТ «Вашпромавтоматика» та ПАТ «Котленергопроект».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ