Глава ООН з прав людини Мішель Бачелет засудила застосування сили білоруською владою до мирних демонстрантів.

Про це повідомляє Global News.

«Згідно з повідомленнями, за останні три дні затримано приблизно 6 тисяч людей, включаючи перехожих, а також неповнолітніх, що свідчить про тенденцію масових арештів, що є явним порушенням міжнародних стандартів в галузі прав людини. Ще більш тривожними є повідомлення про жорстоке поводження під час і після затримання», – заявила Бачелет.

Також вона закликала звільнити всіх незаконно затриманих білорусів і розслідувати факти зловживання владою президента Олександра Лукашенка.

Раніше міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника, куди входять Україна, Польща та Литва, заявили, що ескалація протестів у Білорусі, які виникли після оприлюднення результатів виборів президента, викликає глибоке занепокоєння.

Як повідомлялося, депутати Європарламенту заявили, що Євросоюз має ввести санкції проти усіх осіб, винних у фальсифікації виборів, насильстві та репресіях у Білорусі.

Також редакція hromadske закликає владу Білорусі негайно відпустити затриманих 12 серпня 2020 року в Мінську українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

ІА "Вголос": НОВИНИ