У четвер, 2 травня, виповнюється п'ять років від дня трагічних подій в Одесі, коли у травні 2014 року під час масових заворушень за участю проукраїнських і проросійських активістів загинули 48 осіб.

Про це повідомляє «Новое время».

Більшість жертв загинула під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. Більше сотні людей того дня отримали поранення і травми.

 

Зазначається, що заворушення 2 травня 2014-го почалися в центрі Одеси з протистояння між «антимайданівцями», які закликали до федералізації регіону, та противниками таких ідей. Першою жертвою того дня став «євромайданівець», десятник одеського «Правого сектору» Ігор Іванов – він отримав смертельне вогнепальне поранення під час зіткнень на вулиці Дерибасівській та Грецькій площі. Незабаром після цього епіцентр подій перемістився на Куликове поле, де було розташоване наметове містечко «Антимайдану».

У п'яту річницю трагедії, 2 травня 2019-го, влада Одеси посилила заходи безпеки та ввела контроль на в'їзді в місто. На стаціонарних і додаткових постах буде проводитися ретельна перевірка транспорту. Загалом безпеку в Одесі забезпечуватимуть понад 2 тис. правоохоронців.

«НВ» стежить за подіями сьогоднішнього дня в Одесі.

Додамо, що 2 травня Одесу посилено охоронятимуть.

ІА "Вголос": НОВИНИ