Як повідомляє прес-служба Одеської ОДА, новинка стане частиною пілотного проекту розвитку активного туризму в Україні.

Зокрема, передбачено створення окремого великого туристичного маршруту, який має зв'язати три південні області України: Одеську, Миколаївську та Херсонську.

Туристичний маршрут «Південна Пальміра» міститиме понад 16 туристичних об'єктів. Розпочинатиметься він з фортеці «Ізмаїл», на території якої розміщується значна кількість пам'яток національного значення, об'єкти релігійного туризму, великий дендрологічний парк.

Серед туристичних об'єктів маршруту – Вилкове, протяжність каналів в якому становить 72 км. Також туристи зможуть відвідати Аккерманську фортецю, Національний природний парк «Тузлівські лимани», відомі одеські катакомби й інші визначні пам'ятки архітектури.

Крім цього, до переліку об'єктів включено розважальні й спортивні комплекси: аквапарк, дайвінг-центр, іподром та кінно-спортивний клуб, вейт-парк і клуб для альпіністів.

Передбачається, що проект «Подорожуй активно Південною Пальмірою» отримає повне маркуванння відповідно до українського законодавства. Зокрема, має бути встановлено 37 вказівних туристичних знаків, 21  інформаційний туристичний знак і по одному туристичному знаку на початку й наприкінці шляху (м. Ізмаїл, фортеця «Ізмаїл» та с. Калинівка).

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ