Як повідомляє Радіо Свобода, рішення було прийнято у суботу ввечері. 

 

 

Суд уточнив, що Мазур має перебувати бід цілодобовим домашнім арештом протягом двох місяців, зобов’язав його не залишати місце проживання, а також здати закордонний паспорт і носити електронний засіб контролю.

Упродовж кількагодинного засідання адвокати чоловіка заявляли про відвід судді мотивуючи це тим, що справа не може розглядатися в суді, автомобілі співробітників якого були пошкоджені. Прокурор у справі заявляв, що не вважає цю обставину перешкодою для винесення неупередженого рішення. У результаті суд не задовольнив це клопотання.

Захист Мазура, як і сам підозрюваний, просили не брати його під варту, зокрема, через те, що Мазур має малолітню дитину, хвору матір і сестру, яка нещодавно народила.

Двоє народних депутатів, серед яких Ігор Луценко та Єгор Соболєв, а також один помічник народного депутата Андрія Левуса заявили, що готові взяти чоловіка на поруки.

А прокурори наполягали на взятті Мазура під варту без альтернативи застави.

Нагадаємо, 16 лютого чоловік із сокирою зайшов у двір Солом'янського районного суду Києва та пошкодив 13 автомобілів. У результаті інциденту ніхто не постраждав. 

ІА "Вголос": НОВИНИ