Про це під час прес-конференції у понеділок, 13 листопада, розповіла директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, міська рада не може у повній мірі скористатися законними повноваженнями, аби зупинити будівництво на трьох земельних ділянках у Львові.

«Це об'єкти на вул. Тернопільській, 42, де компанія здійснює будівництво без жодного документу на початок будівельних робіт. Дуже схожі ситуації і з об'єктами на вул. Антонича-Майданній та вул. Шевченка, 418, – розповіла вона. Представники компанії не звертаються до ЛМР за оформленням документів на земельні ділянки».

Також зазначила, що люди, які купляють житло у цих будинках, не можуть оформити право власності на нього та змушені звертатися до суду. Тому мешканців закликають не купляти квартири у цих будинках.

«Стосовно об'єкту на вул. Тернопільській, 42 готуємо позов про знесення, – додала Гелена Пайонкевич. Ця судова справа буде публічною. Зараз можливо добитися знесення цього будинку».

Також, за її словами, у Львові будівництво без будь-яких дозвільних документів триває і на вул. Личаківській, 279. Справа в суді щодо знесення цього об'єкту зараз не етапі завершення.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ