Про це інформує прес-служба ЛМР.

Загалом завдяки фінансовій допомозі іноземців у дитячому опіковому відділенні відремонтували палати, перев’язувальні, ігрову кімнату для дітей, кімнату для підігріву їжі, санвузли. А завершальним «акордом» цієї реконструкції стало створення сучасної операційної для виконання пластичних і реконструктивних операцій дітям з опіками.

Завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Львова Василь Савчин розповів: «Раніше в нас операційна була в одному приміщенні, а тому не було належних умов для підготовки до операції, для обробки і зберігання матеріалів. Цю операційну зробили з двох кімнат – об’єднали їх і збільшили площу майже у два рази, і зробили передопераційну кімнату, де персонал буде обробляти руки, змінювати одяг. Тут замінено електрику, систему опалення, встановлено нову систему вентиляції повітря. Також є нові меблі».

Також він додав, що два місяці тому в цій операційній вже оперував професор Клаус Екснер з Німеччини. Тоді оперували тут дітей з 16-ти областей України.

Зазначимо, у дитячому опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні Львова допомогу надають дітям з опіковими травмами різних ступенів важкості. Зокрема, лікують та оперують дітей, які потребують пересадки шкіри, пластичного закриття після травм, дітей з вродженими і набутими вадами розвитку. Лікарі співпрацюють з фахівцями з Німеччини та США, постійно переймаючи сучасний досвід лікування. Щорічно в цьому відділені лікується близько 450 дітей, проводиться від 250 до 300 операцій.

До слова, цього року для цієї лікарні закупили медичне обладнання на суму 1 млн доларів з бюджету міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ