Про це повідомила її подруга на своїй сторінці у Facebook, передає ТСН.

«Інга Шевченко півгодини тому опритомніла, розмовляла, впізнала подругу, яка перебувала поруч з нею. Йде на поправку! Дякую всім, хто молився за нашу красуню і допомагав», - написала дівчина. 

Зазначимо, тільки у п’ятницю, 5 січня, стала відома доля трьох українок, які зникли у новорічну ніч у Лос-Анджелесі. Увесь цей час батьки та друзі самі розшукували дівчат, які перестали виходити на зв’язок. Долучили українську діаспору в Каліфорнії, читали й перечитували місцеві новини. На слід вийшли, коли американська преса написала про найстрашнішу в історії міста ДТП, яку вчинив п’яний водій. 

Повністю розтрощені капот, дверцята та побиті вікна. Це все, що залишалося від таксі, в якому українські дівчата поверталися додому після святкування Нового року.

До Лос-Анджелеса модель Єлизавета Кузьменко, стиліст Інга Шевченко та фотограф Наталія Кордан поїхали відпочивати, а заразом сподівалися знайти роботу. 

Разом із ними у машині був продюсер  Юджин Єфуні - американець російського походження. За даними поліції, винуватцем ДТП став водій «Мерседеса», який на шаленій швидкості мчав назустріч.

Він не впорався з кермуванням, і авто лобом у лоб врізалося у таксі. Від удару воно перекинулося. Геть п’яний водій «Мерседеса» намагався утекти, його затримали свідки аварії.

Усіх постраждалих розмістили у різних лікарнях. В усіх були черепно-мозковітравмами, ушкоджені внутрішні органи та переломами. Найважчий стан, кажуть лікарі, у американця. Юджин досі у комі, дихає через апарат. 

Батьки дівчат збираються до США, але поки що не мають віз, а мама Лізи Кузьменко немає навіть закордонного паспорта. Чиновники обіцяють видати їй документ лише за тиждень .

Американці обіцяють не зволікати і відкрити батькам дівчат візи максимум за два дні. Гроші на квитки та лікування доньок вони збирають по знайомих та у соцмережах.

Допомога постраждалим:

1. Шевченко Галина Васильевна Приват Украина: 5168 7573 0912 7159

2. Кордан Елена Васильевна Приват Украина: 5363 5426 0071 1510

3. Кузьменко Ирина Александровна Приват Украина: 5168742212280642

ІА "Вголос": НОВИНИ