Про це повідомляється  в звіті підприємства, який оприлюднено в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Чистий же дохід «Сумихімпрому» від реалізації продукції в січні-червні знизився на 25,5% – до 1 млрд грн.

Валовий прибуток за звітний період поточного року знизився в порівнянні з першим півріччям 2015 року на 39,6% – до 124,1 млн грн.

Як відомо, Господарський суд Сумської області у червні продовжив санацію «Сумихімпрому» на 6 місяців – до кінця 2016 року.

План санації «Сумихімпрому» передбачає збереження його цілісного майнового комплексу і робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування обсягів виробництва продукції. У той же час, даний план не передбачає участі зовнішнього інвестора, тобто підприємство залишиться в державній власності.

При цьому раніше Кабінет міністрів України погодив продаж державного пакету акцій «Сумихімпрому» до 30 листопада.

Нагадаємо, «Сумихімпром» – завод хімічної промисловості, що виготовляє: мінеральні добрива, коагулянти та добавки до цементу, кислоти, двоокис титану та пігменти, та інші види хімічної продукції. У цей час це відкрите акціонерне товариство, великий енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 га. 99,9% акцій заводу перебуває в державній власності.

ІА "Вголос": НОВИНИ