«У Львівській області  близько 800 тис га орної землі, з них у користуванні селян 300 тис га, в оренді – 200 тис га, решту земля залишається  не освоєною. При такій щільності сільського населення об’єм невикористаних земель надто великий. Тому ми повинні зробити все для  розвитку сільського бізнесу, тим самим задіяти максимальну кількість неосвоєних земель», – відзначив М. Костюк.

За словами керівника області, це дозволить вирішити низку соціальних проблемних питань, які зараз ми спостерігаємо у селах – безробіття, пияцтво, зневіру  тощо.

«Пріоритетним завданням влади є створення всіх  можливостей для розвитку сільського бізнесу, а саме контролювати якість виробництва, не ставити перепон, сприяти більшій зайнятості населення», – сказав М. Костюк.

Під час наради голова облдержадміністрації Михайло Костюк дав доручення  головам районних державних адміністрацій  провести інвентаризацію ріллі земель запасу сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, активізувати роботу щодо створення нових фермерських господарств, виробничих сільськогосподарських кооперативів, а також провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками і колективами сільськогосподарських агроформувань, фермерських господарств щодо земельних ділянок сільськогосподарських угідь (ріллі), які на даний час не використовуються, але можуть бути задіяні в сільськогосподарському виробництві.

ІА "Вголос": НОВИНИ