Про це сповістив один з координаторів групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

Як відомо, 27 липня Вадим Новинський відвідав у Києві так звану хресну ходу, яку організував Московський патріархат з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі.

«Знайомтеся, біля Новинського його особистий охоронець і за сумісництвом начальник служби безпеки екзархату РПЦ в Україні, а вірніше «дуже віруючий» куратор від ФСБ РФ, на якого замкнута нелегальна резидентура по церковній лінії в Україні – такий собі «ад'ютант його превосходительства» (до речі, його улюблений фільм», – вказано у повідомленні.

Підлеглі охоронця Новинського, характеризують його як «істинного арійця», реального доларового мільйонера, «тому що касу наполовину деребанить і завідує всіма «ключами" від церковно-прибуткових кас УПЦ МП в Україні (щомісячно гінці їздять в Москву з кешом на Луб'янку)».

Також відомо, що цей працівник ФСБ полюбляє дорогі автомобілі і шикарних жінок, «яких повністю забезпечує за рахунок пожертвувань прихожан УПЦ МП».

«Старомодний, не використовує мобільний телефон і інтернет, вважає за краще передавати усні і шифровані послання від Центру Новинському», – зазначив Машовець.

Опубліковане фото і заступника охоронця Новинського – це більш таємнича людина, бо, за даними ІС, відповідає за оперативну роботу і зв'язок з агентурою в Україні.

Раніше повідомлялося, що декілька митрополитів Московського патріархату та народний депутат України Вадим Новинський їздили до патріарха Варфоломія у Константинополі з метою відмовити його від надання автокефалії українській церкві.

Також напередодні за розповсюдження кремлівської пропаганди Новинський потрапив до бази «Миротворець».


 

ІА "Вголос": НОВИНИ