Як зазначається на офіційному сайті міста, таке рішення ухвалено у зв’язку з тим, що на пам’ятку архітектури очікують ремонтно-реставраційні роботи.

З 31 січня у зв'язку з технологічною необхідністю, а також задля безпеки одеситів і гостей міста під час проведення ремонтно-реставраційних робіт рух пішоходів Потьомкінськими сходами буде закрито. Протягом дня робітники перекриють проходи на сходи з боку Приморського бульвару і вулиці Приморської. До кінця квітня 2017 року планується завершити роботи з облицювання парапетів і сходових майданчиків Потьомкінських сходів новим гранітом і роботи з реставрації ступенів із старого граніту із встановленням їх на колишні місця, – йдеться у повідомленні.

Також прес-служба міськради нагадала, що раніше роботи на сходах велися поетапно, відтак пішоходи мали змогу безперешкодно пересуватися лише певними зонами.

У зв'язку із сильними морозами з 29 грудня 2016 року роботи на Потьомкінських сходах були припинені. З 25 січня 2017 року роботи відновлені з використанням так званих «тепляків» - пересувних наметів, які дозволяють проводити необхідні роботи в будь-яких погодних і температурних умовах з дотриманням технології консервації безпосередньо самих робіт і матеріалів, – розповіли офіційні представники Одеси.

Додамо, що робітники вже завершили облицювання верхніх парапетів та почали повертати на місце декоративні ліхтарні стовпи. Повернувся на місце і пам'ятний знак Європейської кіноакадемії.

ІА "Вголос": НОВИНИ