Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи під час складання військової присяги молодим поповненням 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, повідомляє Укрінформ.

«Армія сьогодні одягнена, нагодована, навчена і вмотивована. Армія озброєна, хоча ще і не ідеально, але найкраще, ніж будь-коли в нашій історії. Це не означає, дорогі новобранці, що на вас чекає легке життя, але вас ніколи більше не відправлять будувати дачі генералам», – сказав він.

Порошенко нагадав, що, за оцінками авторитетного міжнародного аналітичного центру, ЗСУ входять до десятка найсильніших європейських армій, восьмі – у відповідному рейтингу на континенті та 29-ті у світі.

«Та зростати і міцніти є куди, тим більше, що нам протистоїть і загрожує військо країни-агресора, більшою і сильнішою за яке є лише армія нашого партнера і союзника – Сполучених Штатів», – підкреслив Президент.

Порошенко також наголосив, що наразі армія України користується найвищою серед усіх державних інститутів довірою.

Він також додав, що одним із принципових моментів у реформуванні армії стало те, що тепер бойові частини та підрозділи, які несуть службу на Донбасі, формуються винятково на контрактній основі.

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У зв'язку із цим відбуватиметься багато масових акцій. За даними поліції, по всій країні заплановано проведення близько 1,5 тисячі заходів, в яких, згідно з поданими заявками, візьмуть участь близько 390 тисяч громадян.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ