[media=110374,110375,110376,110377,110378,110379] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, хода розпочалася від Історичного факультету СНУ імені Лесі Українки. Студенти вирушили до пам’ятника волинським героям Небесної Сотні, де хвилиною мовчання вшанували загиблих у Революції Гідності. У акції взяв участь брат загиблого на Майдані Василя Мойсея Роман. Він показав присутнім студентський квиток Василя Мойсея на якому й досі лишилася його кров. Роман Мойсей наголосив, що минуло уже 2 роки, однак реальних змін немає, ніхто з винуватців смерті героїв досі не сидить за гратами та не несе ніякої відповідальності.

Далі учасники Маршу гідності пішли проспектом Перемоги, вулицею Винниченка, збираючи дорогою інших студентів із корпусів СНУ та вигукуючи традиційні гасла «Один за всіх і всі за одного!», «Разом і до кінця!», «Героям Майдану слава!», «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!» тощо.

Опісля всі попрямували до Прокуратури Волинської області. Туди учаcники акції принесли шини із написами «Шокіну» та «Авакову», а також звернення до Генпрокурора України з умовою знайти і покарати винних у злочинах проти Майдану.

Ініціативна група зайшла у приміщення відомства, аби передати свої вимоги прокурору Волині Дмитру Чепіжаку особисто, однак його не знайшли.

Згодом прокурор все ж вийшов до натовпу. Учасники маршу вручили йому звернення, а також символічний коктейль Молотова, шини і бруківку. Дмитро Чепіжак забрав вимоги активістів, проте «подарунки» брати відмовився.

Далі студенти пішли до ГУ Національної поліції у Волинській області, де до них вийшов очільник відомства Петро Шпига. Він узяв звернення активістів, подякував за їхню громадянську позицію та пообіцяв недопущення старих кадрів у поліцію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ