Відповідне рішення 24 травня ухвалив Печерський райсуд Києва, повідомляє джерело УП у Генеральній прокуратурі.

За даними джерела, Дангадзе пішов на угоду зі слідством.

Згідно з правилами Євросуду, особа, що уклала угоду зі слідством і претендує на умовний термін покарання, не може далі утримуватися в СІЗО», – зазначив співрозмовник.

Дангадзе нібито повністю підтвердив факт співпраці лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі з людиною з оточення Віктора Януковича – Сергієм Курченком.

Напередодні адвокат Руслан Чорнолуцький сказав, що мало бути підготовче засідання Печерського райсуду, але Дангадзе відмовився від адвокатів – тому команді адвокатів, якою він керує, невідомо, чим воно завершилося.

«Знаємо, що була рокіровка з приміщеннями… Навмисно його повезли в інше приміщення», – сказав Чорнолуцький.

Він припустив, що судове засідання відбулося в закритому режимі. «Відпустили чи ні – не знаємо», – заявив адвокат.  

Народний депутат Юрій Дерев'янко, який входить у партії «Рух нових сил», припустив, що «вони зламали» Дангадзе і отримують від нього те, що хочуть.  

5 грудня 2017 року Северіона Дангадзе арештували на 60 діб без права застави за підозрою в державній зраді та співпраці з членами організованого злочинного угрупування.

29 березня 2018 року Печерський райсуд Києва знову продовжив на 2 місяці арешт Дангадзе у справі, в якій фігурує й Міхеїл Саакашвілі, якого видворили з України.

Стаття про державну зраду не передбачає іншого запобіжного заходу, крім як утримання під вартою.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ