Інформацію про відповідні рішення виконкому оприлюднено на офіційному сайті Бродівської міської ради. 

Зокрема, у травні 2018 року дозвіл отримав син першого заступника мера Бродів Романа Сподарика, який водночас доводиться сватом мерові Анатолієві Белею. Сподарик-молодший може встановити споруду в добре облаштованому людному місці, на вул. Франка.

Окрім Н. Сподарика, будувати літні майданчики біля кафе й барів чи інші споруди в престижних місцях – у центрі, біля ринку, на людних вулицях – зможуть також інші особи, які за нашими джерелами є близькими до керівництва міської ради.

Звісно, ніяких конкурсів на отримання дозволів не оголошувалося, хоча надання таких дозволів має відбуватися на конкурсних засадах – це передбачено законами України «Про захист економічної конкуренції» та «Про запобігання корупції».  Тому реальні підприємці, які ведуть бізнес і сплачують податки до бюджету, не мали шансів реалізувати своє право на встановлення споруд.

Окрім цього, тимчасові споруди за законом можна надавати для підприємницької діяльності виключно суб'єктам господарської діяльності, але цією вимогою законодавства Бродівський міськвиконком знехтував – дозволи отримали також особи, які не зареєстровані підприємцями. Очевидно, вони зароблятимуть на тому, що здаватимуть в оренду приміщення реальному бізнесу.

Думаємо, цими оборудками виконкому та керівництва мерії Бродів мають зайнятися правоохоронні та антикорупційні органи.

Нагадаємо, що у 2016 році рішенням Бродівської міської ради надано ділянку площею 0,30 га в м. Броди невістці міського голови Роксолані Белей для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ