ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — У Львові в управлінні Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України відбулося інструктивно-методичне заняття з офіцерами управління із застосуванням «кейс-методики» («сase study») у системі професійної підготовки офіцерського складу.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, сутність такого нововведення полягає в постановці офіцерами-наставниками індивідуальних завдань іншим категоріям офіцерів з вивчення окремих елементів запропонованої ситуації за визначеними аспектами. Цю методику апробував начальник оперативного відділу – заступник начальника штабу Повітряного командування «Захід» полковник Олександр Астахов.

Аби організувати ефективне самостійне вивчення матеріалу офіцерами та на основі набутих знань навчити їх основам моделювання можливих варіантів розвитку обстановки, начальник штабу – перший заступник командира Повітряного командування «Захід» полковник Леонід Коваленко визначив офіцерів-наставників.

У ході першої лекції офіцери-льотчики довідалися про історію виникнення, основні положення, форми, методи застосування алгоритму дій при вивчені матеріалу, а також отримали рекомендації щодо подальшого підвищення професіоналізму командирів «кейс-методом» навчання.

На переконання полковника Олександра Астахова, впровадження нової форми навчання з моделювання ситуацій сприятиме розвитку у офіцерського складу самостійного мислення, сучасних навиків аналізу матеріалів та відпрацювання обґрунтованих висновків.

«Це значною мірою підвищить особистий рівень професійної підготовки офіцерського складу», - підкреслив він.

«Кейс-метод» у сучасному його вигляді був вперше застосований під час викладання управлінських дисциплін у Гарвардській бізнес-школі.

В Україні «кейс-метод» був презентований широкому загалу в Інституті державного управління і місцевого самоврядування при Кабінеті Міністрів України фахівцями Школи державного управління імені Джорджа Кеннеді Гарвардського університету в 1992 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ