Про це свідчить заява на сайті Державної міграційної служби.

«Матеріали по Михеїлу Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, опрацьовані Державною міграційною службою України, спрямовані на розгляд Комісії з питань громадянства при президентові України, та в установленому порядку розглянуті на засіданні Комісії. За Конституцією України президент України приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства», - зазначено у повідомленні.

Разом з тим, ДМС наголошує, що припинення громадянства України у випадках, передбачених законом, є конституційною нормою.

«Підстави для втрати громадянства України подані в ст. 19 закону України «Про громадянство України». До таких підстав, зокрема, відноситься, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття або набуття особою громадянства України на підставі ст. 9 цього Закону внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів».

Як уже писав Вголос, раніше ЗМІ та низка політиків повідомили про втрату Саакашвілі українського громадянства.

Варто додати, що українське громадянство Саакашвілі саме від Порошенка наприкінці травня 2015 року. Опісля його призначили головою Одеської ОДА. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. На цій посаді Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок та просуванні на керівні посади у райадміністраціях «старих корупціонерів». Тоді ж екс-президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент. 

ІА "Вголос": НОВИНИ