Про це під час прес-конференції повідомив міністр освіти і науки Євген Нищук, передають «Українські Новини». 

Учасники конкурсу повинні представити проектну пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної сотні, розробити проектну пропозицію будівлі музею «Революції гідності», який повинен мати музейну і культурно-просвітницьку функції, розробити громадський простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Зазначимо, що ділянка проектування розташована безпосередньо на місці подій в центрі Києва. Конкурс буде проводитися анонімно в два тури з відкритою попередньою кваліфікацією. Його розділять на дві частини – меморіал і музей.

Подача заявок на конкурс триватиме з 20 жовтня до 7 листопада, кінцевий термін подачі конкурсних проектів в першому турі – 19 січня 2018 року, у другому – травень 2018 року.

Оголосити результати першого туру планують 20 лютого; другий, а також проведення виставки конкурсних проектів планують влітку 2018 року.

До складу журі увійдуть кращі архітектори, у тому числі іноземні, керівництво Мінкульту і самого меморіального комплексу, сім'ї загиблих учасників Євромайдану та музейні консультанти.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ