Охорона лідера Партії регіонів Віктора Януковича застосувала силу до одному з ялтинських журналістів.

Як повідомили в Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму, 22 січня близько 13.00 у ялтинском соборі Олександра Невського Янукович запалив багато свічок і виголосив перед парафіянами промову.

Після її закінчення журналіст газети „Ялтинський кур'єр” Сергій Сардико звернувся до лідера Партії регіонів із проханням допомогти поліпшити житлові умови одного з місцевих ветеранів Великої Вітчизняної Війни, який був ялтинським підпільником та партизаном, 85- літнього інваліда 1-ї групи.

„Хоча журналіст перебував на відстані 10 метрів від Януковича, його охоронці не дали репортерові договорити та шляхом рукоприкладства вивели з церкви. Один з охоронців навіть закрив перед журналістом двері храму”, - відзначили в Комітеті з моніторингу волі преси в Криму.

Журналіст звернувся за медичною допомогою в травматологічне відділення Лівадійське лікарні. Ялтинська міліція розслідує інцидент.

У той же час агентство УНІАН приводить версию того, що трапилось, запропоновану прес-службою Януковича. Прес-секретар Партії регіонів Родіон Мірошник назвав провокацією заяву журналіста про застосування до нього сили з боку охорони Януковича.

„Ні про яке фізичне насильство не може бути й мови. Людина стояла в церкві, де молилися люди, і кричала. Тому його попросили покинути приміщення церкви. Охорона діяла у відповідності зі своїми службовими інструкціями. Таке поводження не можна розцінювати інакше як провокацию”, - сказав Мірошник.

Разом з тим, секретар вважає, що правову оцінку цьому інциденту дадуть правоохоронні органи, до яких журналіст звернувся із заявою.

Обком

ІА "Вголос": НОВИНИ