Внаслідок повітряної атаки рашистів на аеропорт Гостомель на Київщині був знищений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела з державного підприємства «Антонов» та міського голову міста Буча.

Згідно з даними моніторингового порталу  Flight Rada, станом на 5 лютого «Мрія» перебувала у аеропорту Гостомеля і не здійснювала жодних вильотів до початку російського вторгнення.

Зауважимо, як наголошують журналісти, більшість українських літаків особливо великої вантажності вдалось вивезти з-під удару. Зокрема, п’ять вантажних суден АН-124-100 «Руслан» заздалегідь вивезли з України і зараз вони можуть брати участь у доставці військової допомоги від країн НАТО. Факт їхнього перебування за межами держави також підтверджують дані Flight Radar.

Джерела журналістів надали як підтвердження фотографію знищеного ангару, в якому перебувала «Мрія».

Палаючий ангар в аеропорту Гостомель під Києвом, в якому перебував літак АН-225 «Мрія»

Згодом цю інформацію у коментарі Радіо Свобода також підтвердив Анатолій Федорук, міський голова Бучі – міста, що розташоване за 4 кілометри від Гостомеля.

«Після 5-го авіанальоту розбомбили «Мрію» повністю. Це трапилось в перший день. Обстрілювали з вертольотів».

Згідно з Flight Radar, АН-225 «Мрія» з бортовим номером UR-82060 5 лютого прибув з аеропорту Біллунд, що у Данії, до аеропорту ДП «Антонов» у Гостомелі. Після цього борт звідти не вилітав. Нагадаємо, цим рейсом «Мрія» доставила до України партію військової допомоги від королівства Данія, про що повідомляв «Вголос».

ІА "Вголос": НОВИНИ