Представники міської влади Енергодара сьогодні вранці не змогли потрапити в приміщення міськради через те, що російські загарбники замкнули двері.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

"8.00 міська влада у повному складі прийшла на роботу, але потрапити в будівлю мерії ми не змогли. Окупанти замкнули двері. Будемо організовувати інше місце для роботи, щоб забезпечити життєдіяльність Енергодара в умовах окупації. Попри все Енергодар був і лишається Україною. Навіть коли ми в ізоляції", - написав Орлов.

Він додав, що сьогодні і завтра в місті відбуватиметься вивезення сміття, зранку розпочаті роботи з підключення міста до тепла.

Хронологія подій на Запорізькій АЕС в Енергодарі:

4 березня, близько 2 ночі, через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадирівці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізький атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію.

«Енергоатом» з посиланням на працівників станції заявив, що російські військові не пропустили рятувальників, пожежа посилюється, а ядерна безпека на станції порушена.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Мер Енергодару, в якому знаходиться Запорізька АЕС повідомив про тяжко поранених людей на станції. Однак вивезти їх у лікарню неможливо через постійні обстріли з боку рашистів.

Президент США Джо Байден переговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленський про пожежу на Запорізькій атомній електростанції.

О 06:20 пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар було ліквідовано

ІА "Вголос": НОВИНИ