Про це інформує ГО "Кримська солідарність" у Facebook.

Зазначають, що активісти вийшли на одиночні пікети проти обшуків, арештів і викрадення людей силовиками.

"На плакатах пікетувальників написано: "Кримські татари не терористи", "Зупиніть свавілля силовиків в Криму", "Свободу політв'язням", - вказано у повідомленні.

Повідомляють, що у Джанкої затримали 9 учасників одиночного пікету: Надира Алієва, Айдера Сулейманова, Ереджепа Абибуллаєва, Нарімана Аметова, Мустафу Мурахаса, Керімова Ленура, Юнусова Ділярвера, Зіядінова Абляміта, і Льоманова (прізвище уточнюється). Потім всіх затриманих відпустили.

"Затримання відбулися з грубими порушеннями, їм не зачитали їх права, не дали зв'язатися з адвокатом, зняли примусово відбитки пальців і скопіювали всі контактні дані з їх телефонів", - каже організація.

До всього, в селищі Кіровське затримали Аблязізова Едема і Сусанова Абдульмаліка (потім відпустили); у Сімферополі - Люманова Мемета (потім відпустили з поліцейської дільниці); у Феодосії - Рустемова Руслана, Урімова Азізі, Ерала Дані, Мустафаєва Рустема, Якубова Едема, Белялова Халіда; у місті Старий Крим - Асанова Ділявера, Куламетова Герайа, Куламетова Зеки, Куркчі Рустема, Якубова Сімара (після дачі показань, їх відпустили); у Ленінському районі - Абдуразакова Кемала і Мустафаєва Арсена; на Севастопольській трасі біля села Верхньосадове - Нурадина Селіма і Шевкеат Аґ’а; в Алушті - Заядінова Бекіра.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ