Про це на першому засіданні Міжконфесійної ради Севастополя заявив російський губернатор Дмитро Овсянников, повідомляє РІСУ з посиланням на New-sebastopol.com.

«Ми деякий час назад домовилися, що буде створено міжконфесійну раду Севастополя для того, щоб забезпечити нашу загальну роботу з розвитку релігійних громад, відродження та збереження традицій. За 2014-2017 роки багато в зв'язку з цим зроблено», – сказав Овсянников.

При цьому він зазначив, що «Севастопольському благочинню Православної Церкви для будівництва храмів було передано 12 земельних ділянок, буквально днями завершили газифікацію храму на Червоній гірці».

«Мусульманська громада міста отримала безоплатно від уряду Севастополя в користування приміщення для Будинку дружби казанських татар і башкирів. Релігійним організаціям виділяються субсидії, цю практику ми продовжимо», – уточнив Овсянников.

За його словами, на пільгових умовах оренди єврейській громаді міста надано приміщення в дитсадку №93 і будівля для відкриття приватної школи.

Благочинний Севастопольського округу Кримської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Сергій Халюта підкреслив, що «нас сьогодні хвилює питання будівництва храму на честь 75-річчя Великої Перемоги». «Нам виділена ділянка землі, ми зробили проектну землю. Сподіваюся, що у 2018 році за підтримки уряду Севастополя ми зможемо почати будівництво храму. Більш того, нас про це просять ветерани», - підсумував Халюта.

Овсянников підкреслив, що його уряд буде допомагати УПЦ (МП) будувати храм на честь 75-річчя перемоги СРСР у війні з Німеччиною.

Нагадаємо, представники УПЦ (МП) регулярно освячують військові об'єкти Росії в Криму і святкують «день возз'єднання Криму з Росією».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ