Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Підлягає списанню в повному обсязі заборгованість, якщо станом на 18 березня 2014 року вона не перевищувала 5 мільйонів рублів або суму, виражену в іноземній валюті за курсом, встановленим Центральним банком Російської Федерації на зазначену дату, еквівалентну 5 мільйонів рублів», – сказав Володимир Константинов на засіданні «парламенту» Криму.

У «документі» прописано категорії позичальників, які мають право на реструктуризацію заборгованості перед українськими банками: це позичальники, які на дату набрання чинності закону є пенсіонерами, котрі не працюють, або мають на утриманні одну і більше неповнолітніх дітей і виховують їх без другого з батьків, опікуни однієї і більше неповнолітніх дітей, які мають при цьому рідних неповнолітніх дітей ветерана бойових дій.

У першому читанні регіональний «закон» ухвалено у вересні.

Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін у кінці липня 2017 року підписав закон, який дає можливість врегулювати борги кримчан без особистого спілкування з кредитором, через Фонд захисту вкладників (ФЗВ). Документ схвалено Державною думою 19 липня і Радою Федерації — 25 липня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ