[media=152220,152221,152222,152223,152224,152225,152226]  Законопроект передбачає пріоритетність виконання положень Мінських угод.

Про це йдеться в документі, копію якого має РБК-Україна.

 Зокрема, про це свідчить ст. 1 проекту закону «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей України» (повна назва законопроекту про реінтеграції, - ред.). Також, згідно з п. 1 ст. 1, в Донецькій і Луганській областях тимчасово окупованою визнається сухопутна територія, в межах якої формування збройних сил РФ і незаконні формування, створені за участю РФ і керовані нею, а також окупаційна адміністрація РФ встановили і реалізують свою владу.

Згідно з іншим пунктом 1 ст., тимчасово окупованими визнаються зовнішні та внутрішні морські води та повітряний простір над відповідними територіями.

В опублікованому законопроекті про повернення окупованих територій Донбасу не виключається введення воєнного стану

«За необхідності також може бути прийнято рішення про введення воєнного стану, а також інші рішення, в порядку та з підстав, передбачених Конституцією і законами України», - йдеться у 9 статті законопроекту.

Законопроект про реінтеграцію, розроблений Радою національної безпеки і оборони, зберігає пріоритетність виконання положень Мінських угод. Стаття 7 законопроекту декларує, що при здійсненні політико-дипломатичних заходів по відновленню територіальної цілісності України забезпечується пріоритетність виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, положень Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і "комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року.

«Для забезпечення національної, зокрема державної, інформаційної та екологічної безпеки та оборони, стримування збройної агресії Росії проти України, органи сектору безпеки і оборони, інші державні органи України, їх посадові особи, здійснюють в Донецькій та Луганській областях заходи для відновлення територіальної цілісності України передбачені Статутом ООН», - йдеться у проекті закону.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ