В окупованому Росією Криму через сильні дощі затоплено кілька міст. Зокрема, біля  Ялти вийшла з берегів річка Водоспадна. Підтоплення загрожує господарській зоні, через що місто може залишитися без світла. Підтоплено також Керч.

“Затоплено всі переходи, підтоплено МКД на Кірова, вийшла з берегів Водоспадна. Найстрашніше, що підтоплює госпзону «Крименерго». Якщо її зараз затопить, то ми залишимося без світла”, — повідомила в п’ятницю журналістам глава окупаційної “адміністрації” міста Яніна Павленко.

За словами Павленко, лікарні та інші соціальні об’єкти не підтоплені. У місті організовані мобільні бригади для ліквідації наслідків підтоплення, інформує сайт «Крим. Реалії».

“Ми будемо створювати споруди, щоб відводити воду від багатоквартирних будинків. Вже є точкові випадки підтоплення багатоквартирних будинків в підвалах. Головне, звичайно, „Крименерго“ — господарська частина, де знаходяться у нас всі основні життєзабезпечуючі джерела”, — сказала так звана “мер” Ялти. При цьому вона зазначила, що сильний дощ йтиме в місті весь день.

Циклон над півостровом став причиною сильних дощів в ніч на четвер і посилення північно-західного вітру. Найбільш серйозні наслідки негоди фіксуються на сході півострова, зокрема в Керчі. Підконтрольна Москві “влада” оголосила режим НС регіонального масштабу.

ІА "Вголос": НОВИНИ