Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич 8 лютого 2017 року на засіданні комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку  ради.

Як зазначив Олег Панькевич, комісія на засіданні планує заслухати звіти про виконання 20 обласних програм, притому, що лише до однієї з них є висновок профільної комісії.

«Такі дії є порушенням рішень сесії обласної ради, зокрема про «Порядок обговорення і внесення на розгляд обласної ради обласних цільових програм, моніторингу та звітності їх виконання». Цей документ передбачає, що звіт про виконання програми бюджетна комісія має розглядати після профільної комісії, враховуючи її результати розгляду. Цей висновок необхідний, щоб зрозуміти, чи ефективно освоєно кошти та чи доцільно далі продовжувати дію програми. Також виконавець має подавати звіт з пояснювальною запискою про виконання програми.

Якщо комісія закриває на це очі – значить депутатів не цікавить, як освоювалися бюджетні кошти торік. Очевидно, вони мають завдання все «залагодити» до наступної сесії, на якій вже будуть ділити кошти на цьогорічні програми», - зазначив Олег Панькевич.

Він наголосив, що в разі недотримання усіх норм звіту про виконання програм, фракція ВО «Свобода» не голосуватиме за це на сесії.

Нагадаємо, що минулого року облрада фінансувала 42 програми на суму понад 800 млн грн.  

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ