Про це 15 липня 2017 року заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на мітингу в селі Липа Долинського району на Прикарпатті в межах всеукраїнського патріотичного фестивалю «Яворина-2017».

Виступаючи під час вшанування курсантів та офіцерів старшинської школи Української Повстанської Армії «Олені» біля пам’ятника провідникові ОУН–УПА Карпатського краю Ярославові Мельнику («Роберту»), очільник «Свободи» наголосив, що саме​ такі заходи мають бути протиставлені спробам диктувати українську історичну пам’ять зі сторони.

«По цілому світі піднімають голови ті, хто не хоче бачити незалежної України. Вони намагаються вказувати, хто для нас, українців, має чи не має бути героєм. Але це ганьба для українського народу – запитувати в когось із сусідів, яких героїв нам шанувати й пам’ять про кого берегти», – зазначив Олег Тягнибок.

Натомість, за словами очільника «Свободи», ті, хто би мав протистояти цим зухвалим діям сусідів, поховали голови в пісок: «Чому влада мовчить? Де Міністерство закордонних справ, де Президент, де всі ті, хто має дати гідну відповідь на подібні закиди ззовні? Вони бездіють, залишаючи це на розсуд українців».

ІА "Вголос": НОВИНИ