Про це він сказав перед допитом його заступників у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури з приводу розстрілу майданівців 20 лютого 2014 року, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Влада втратила глузд, бо те, що відбувалося з обшуками та викликом на допит моїх заступників Олександра Сича, Ігоря Янківа й Олега Панькевича,  це або агонія й самодурство, або ж підготовка ґрунту для повернення Януковича в Україну. Тепер кожен українець має знати: якщо в нього є фото- чи відеоматеріали з Майдану до нього можуть вломитися з обшуком, бо саме приховування цієї інформації Генпрокуратура закидає моїм заступникам», – заявив Тягнибок.

Націоналіст підкреслив, що прокуратура інкримінує «свободівцям», у яких провели обшук, буцімто приховування матеріалів, що містять інформацію про розстріли 20 лютого 2014 року.

За його словами, «Свободі», яка втратила на Майдані 19 активістів, нині фактично закидають розстріли під час революції: «Після обшуку один із речників МВС оголосив, що обшуки відбулися у справі 31 серпня, але це виявилося абсолютною брехнею. Наступного дня вже інші представники правоохоронців оголосили, що, мовляв, до «Свободи» претензій нема, а наші хлопці проходять лише як свідки. То, можливо, потрібно було їх викликати на допит як свідків, поспілкуватися з ними?.. Це ж люди, які не уникатимуть спілкування: екс-віце-прем'єр-міністр у постмайданівському уряді Олександр Сич, колишній голова Івано-Франківської облради, народний депутат VII скликання Олег Панькевич, так само колишній голова Львівської облради, народний депутат VII скликання Ігор Янків. Їх не можна було запросити як свідків, а вже згодом, за наявності підстав, проводити обшуки?

Брехня влади зашкалює, бо з'являться претензії, що, мовляв, наші хлопці приховали деякі відео-, аудіо- і фотоматеріали з Майдану! Вони в них у хаті вилучили фотографії і відео з Майдану, які були надані добровільно, а Генпрокуратура нічого мудрішого не вигадала, як оголосити, що обшуки відбувалися, бо «вони приховали ці матеріали». «Свободу», яка втратила дев'ятнадцятьох активістів на Майдані, влада нині де-факто звинувачує у розстрілах на Майдані. Це повна маячня!».

Олег Тягнибок підкреслив, що ця справа має той самий почерк, як і справа 14 жовтня 2014 року, коли міністр МВС звинувачував у якихось злочинах сина одного з активістів «Свободи».

«Минулого року, 14 жовтня, коли було протистояння біля парламенту, Аваков затримав 50 осіб. Серед усіх затриманих, на велике щастя для нього, він знайшов особу, яка є неповнолітнім сином одного з наших житомирських «свободівців». Це дало підставу Авакову звинуватити всю «Свободу» нібито в якихось провокаціях. Найцікавіше, що вже минув рік, і нікого не засуджено за ті події, цього активіста в тому числі… Тобто Аваков не зумів довести, що ця особа скоїла злочин, але за два тижні перед виборами він на всю Україну звинуватив «Свободу», чим задемонстрував, що влада вже тоді розпочала політичне переслідування нашої організації. І всі ці кроки було вже тоді спрямовано на компрометацію нашої політсили.

Зараз маємо те саме й однаковий почерк: два тижні до виборів, «Свобода» стрімко набирає рейтинг, ми проходимо у більшість обласних рад (якщо не в усі), а наші кандидати на міських голів у багатьох обласних центрах виходять у другий тур і вони на додачу до надуманої справи 31 серпня, шитої білими нитками, починають звинувачувати «свободівців» уже в розстрілах Майдану! Усе роблять, аби закинути брехню в суспільство, а ми маємо два тижні, щоб виправдатися?

Ми ніколи не виправдовувалися і не робитимемо цього, бо завжди займали правильну позицію. Ця влада перейшла межу не те що законності, а й здорового глузду, тому її час добігає кінця. Бо як можуть речники влади, зокрема нардеп Сергій Лещенко, десь вичитавши, що Ігор Янків є викладачем на кафедрі стрільби, заявляти, що він нібито є майстром спорту зі стрільби та готує стрільців і снайперів? І це є нібито ознакою, що він міг стріляти на Майдані? Даруйте, Ігор Янків викладає дисципліну «шахи» нам навіть довелося взяти про це довідку в навчальному закладі! Але деталь, що Янків викладає не стрільбу, а шахи, речників влади не хвилює… Ця влада перевершила найсміливіші припущення про те, якими можна бути циніками і негідниками!» наголосив Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ