Український співак Олег Винник стверджує, що його без відома використали у скандальному пропагандистському російському проекті #Всеммир.

За словами співака, повний перелік учасників флешмобу йому був невідомий і про російських артистів він дізнався у день виходу відеокліпу, передає «Главком».

Співак розповів, що з ним про це не домовлялися і він ніколи б не погодився знятися у кліпі жодного виконавця. Одразу після виходу відео співак звернувся до організаторів з вимогою вилучити частину відео, на якому він присутній.

Винник запевняє, що відео до Міжнародного дня миру він записав «свідомо і відповідально».

«Я не хочу, щоб люди гинули. Я хочу, щоб був мир, і я про це говорю. Я відповідаю за свої слова і вчинки, і кожному цього бажаю. Мені здається, що у цьому світі немає жодної адекватної людини, яка скаже: «Я не хочу миру». Якщо у тебе є можливість «крикнути» на весь світ, - це треба робити», - заявив Винник.

Артист запевняє, що погодився взяти участь у флешмобі до Всесвітнього дня миру тому, що учасниками акції мали бути виключно люди мистецтва, які поза політикою.

Винник розповів, що якби знав фактичних учасників наперед, звичайно, змінив би своє рішення.

Співак розповів, що протягом останніх трьох років його заохочують до турне по всій Росії, у артиста безліч замовлень, проте він жодного разу не погодився на жодну пропозицію.

«Це моя тверда позиція через ситуацію у моїй країні. І, в першу чергу, це людська позиція громадянина України», - наголошує співак.

Крім того артист вибачився перед сім’ями воїнів, що загинули під час захоплення Криму, пояснивши, що не знав про випадки даних смертей. А також відповів на запитання щодо анексії півострова.

«Я українець, громадянин України. Крим – мій!», - сказав Винник.

Як писав «Вголос», Винник відмовився називати Росію агресором.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ