Перш за все виборців цікавило почути з перших вуст про перипетії у сесійній залі, про те, які законопроекти вже зареєстрував Олег Канівець та конкретно про його роботу в бюджетному комітеті й підкомітетах до яких він входить. Відтак, розпочався діалог з селянами про наболілі проблеми.

Мешканці с. Трибоківців ще на зустрічах під час передвиборчої кампанії озвучували проблему пов’язану з птахофермою, власники якої не сплачують компенсацію селу за використання надр. Війт села Ігор Лалак пояснив, що після ряду перевірок з’ясувалося, що власники підприємства сплачують всі необхідні податки та вони згідно чинного законодавства не потрапляють до сільської ради. Тож трибоківчани просили депутата на законодавчому рівні вирішити цю несправедливість. Серед інших нагальних проблем – необхідно кошти на опалення для нової школи та вуличне освітлення, ремонт 300-річного храму.

Мешканці с. Кнісело усім селом просили втрутитися у справу, яку сфабрикували правоохоронці проти односельця хлопця-інваліда, якого звинувачують у вбивстві. 4 місяці невинного утримують під вартою, тоді коли усі докази свідчать про його не причетність до злочину. Окрім цього є проблема з опаленням у Клубі та ФАПі, немає аптеки, автобус «Школярик» ходить не регулярно. Щодо останнього, посадовці мотивують відсутністю коштів на пальне. Тоді, як автобус чомусь заправляється у районному центрі, що за 40 км від Нових Стрілищ, попри те, що є заправка поряд в смт. Нові Стрілища. Також рекомендували загострити у Верховній Раді питання щодо працевлаштування сільського населення.

У смт. Нові Стрілища люди доведені до відчаю відсутністю дороги до сусіднього населеного пункту Старі Стрілища готуються до перекриття шляху, яким їм доводиться щодня добиратися на роботу і навчання. Олег Канівець розуміючи, що терпіння селян дійшло точки кипіння обіцяв приєднатися до людей, якщо не буде іншого вирішення цього питання. Ще одна нагальна проблема містечка – це водогін, який упродовж останніх 40 років не ремонтувався, а також відсутність аптеки і необхідність завершити будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Приємно завершилася зустріч у смт. Нові Стрілища. Директор місцевої школи, голова ГО історико-краєзнавчого товариства «Дзвін» Галина Козяр вручила народному депутату книгу «Сільський зелений туризм», яка є результатом багаторічної роботи й ілюструє багатство та багатогранність Жидачівщини.

Усі звернення після оформлення у письмовому вигляді буде взято на особистий контроль народним обранцем. Одна з проблем, а саме відсутність аптеки в смт. Нові Стрілища вже зрушено з мертвої точки після втручання Олега Канівця. 1 травня аптека має запрацювати у цьому населеному пункті.

ІА "Вголос": НОВИНИ