Олександр Данилюк, секретар Ради з національної безпеки й оборони України, повідомив про результати вчорашньої наради Президента з членами РНБО та з керівниками енергетичної галузі, яку назвав продуктивною.

«Виявили кілька системних проблем у сфері енергетики, які можуть створити загрозу національній безпеці. Під час обговорення вдалося вирішити деякі нагальні питання», — написав він у Facebook.

Він також назвав результати наради:

  • у стислі терміни буде виплачена заборгованість зі заробітної плати гірникам державних шахт. Водночас, уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед — посилення безпеки шахтарів. Також з ініціативи Президента України буде вирішене питання придбання житла для родини гірника, котрий загинув на шахті «Лісова». У нього залишилося троє дітей;
  • критичну ситуацію з функціонуванням підприємства «Вода Донбасу» уряд владнає якнайшвидше. Це — відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО долучиться у разі необхідності;
  • оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, яке має відбутися 1 липня цього року, та доцільність його відтермінування».
«Прем’єр-міністр України запевнив, що в уряду є рішення, яке дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію, незалежно від дати запровадження. Вважаю що ця нарада є прикладом конструктивної взаємодії різних державних органів і структур», — зазначив секретар РНБО.

Як повідомляв «Вголос», раніше Одександр Данилюк прокоментував резонансну заяву Коломойського про оголошення Україною дефолту.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ