Виборчий блок «Київ - європейська столиця» затвердив список кандидатів в депутати Київради на виборах 26 березня цього року з 39 осіб. Таке рішення було ухвалено 29 січеня під час міжпартійної конференції київських міських організацій партій «Європейська столиця» і Партії промисловців і підприємців України, які того ж дня офіційно проголосували за створення виборчого блоку для сумісної участі на виборах до Київради і районні ради столиці, повідомляє Київ Прес Інформ.

Таким чином, як і планувалося, в першу п'ятірку списку кандидатів в депутати Київради увійшли Микола Георгіївський, Лев Парцхаладзе, Андрій Миргородський, Ольга Сумська, Ігор Волощук. Крім того, на конференції були затверджені списки кандидатів в депутати райрад, які налічують від 8 до 12 претендентів.

Як повідомив глава Київської міської організації ПППУ Микола Георгіївський, всі списки складалися за принципом 50 на 50. У свою чергу, лідер партії «Європейська столиця» Лев Парцхаладзе нагадав, що блок розраховує одержати близько 15% голосів київських виборців і таким чином провести в Київраду близько 20 депутатів від свого блоку, а в районні ради – близько 80.

Крім того, під час конференції співголова партії «Європейська столиця» Андрій Миргородський відзначав, що у разі проходження в Київраду фракція на основі блоку готова об’єднуватись з іншими фракціями, які матимуть однакові позиції і пріоритети.

Отже, як заявляють представники партій, основні завдання виборчого блоку, створеного сьогодні, - це збільшити середню зарплату киян до 3000 тисяч гривень, позбавити столицю від автомобільних пробок, перетворити на культурну столицю, забезпечити житлом черговиків квартчерги, а також підвищити якість життя киян.

Як підкреслив Парцхаладзе, блок, у разі проходження в Київраду, обіцяє виконати свої передвиборні зобов'язання протягом 3 років.

Гаряча лінія



ІА "Вголос": НОВИНИ