Відповідне відео опубліковано у YouTube.

«Олег! Олег, винеси козла! Олег! Недава..! Винеси козла! Винеси його нафіг!» - кричала Луценко.

 

Народний депутат Олена Шкрум зазначає, що Недава є «смотрящим» від соратника Януковича Юрія Іванющенка, відомого також як Юра Єнакіївський.

«Він відповідає за маленький округ на Донбасі, за відбілювання Іванющенка, за закриття для нього кримінальних справ, за частину грошей для відновлення Донбасу, які зникають в чорні дірки багатьох кишень», - каже Шкрум.

Нагадаємо, 5 жовтня нардепи розглядали президентські законопроекти щодо реінтеграції Донбасу та пролонгування закону про особливий порядок самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей.

Перед інцидентом Парубій поставив на розгляд законопроект №7163. Нардепи проголосували за його розгляд за скороченою процедурою. Частина опозиції, зокрема й Левченко, скористалася відсутністю спікера і заблокували президію, щоб не допустити легалізації Мінських домовленостей, які підписували бойовики.

«Законопроект №7163, який дозволяє торгівлю з окупантами, який насправді не фіксує Росію як реального окупанта, який дає тільки декларативні норми, а Україна й далі буде відповідальна за усі соціально-економічні проблеми Донбасу», - пояснював у Раді Левченко.

Натомість другий законопроект «№7164 – ганебний проект Президента, який має подовжити на рік дію федеративного закону, що був ухвалений незаконно минулим скликанням. В тому законі прописана народна міліція для бойовиків, народна прокуратура для бойовиків, можливості прямого зв'язку бойовиків із РФ. По суті, не буде у нас одної політики міжнародної – вони самі собі вирішуватимуть, як і з ким зв'язуватись. У тому законі фактично прописана амністія для бойовиків на Сході».

Врешті учора 229 нардепів таки підтримали законопроект №7164. Таким чином Рада продовжила на рік особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі. Законопроект №7163 проголосували у першому читанні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ