Відповідний відеозапис  розмістила російська "Новая газета" 9 листопада.

На відео показано, як лівійська делегація знайомиться з російськими офіцерами і проходить в конференц-зал. У цей момент Євген Пригожин стоїть трохи в стороні. Проте вже після початку конференції олігарх сидить за одним столом з російськими і лівійськими військовими.

Переговори між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу і командувачем однієї зі сторін у внутрішньолівійському конфлікті Халіфою Хафтаром відбулися в Москві 7 листопада. У відповідній заяві йшлося про те, що сторони обговорили «шляхи врегулювання конфлікту в Лівії і питання боротьби з тероризмом». Генерал Хафтар раніше неодноразово бував у Москві і зустрічався з російськими військовими.

Кремль наразі офіційно не прокоментував присутності Пригожина на переговорах. Проте російські агенції новин цитували дипломатичні і військові джерела, які підтвердили, що він був на зустрічі як представник кейтерингової компанії.

Зазначимо, Євгена Пригожина вважають причетним до створення так званої "фабрики тролів" і власником "приватної військової компанії Вагнера".

ІА "Вголос": НОВИНИ