Україні потрібно зруйнувати олігархічну систему та дозволити розвиватися середньому класу.

Про це у п'ятницю, 1 лютого, під час «Бандерівських читань» сказав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, передає кореспондент ІА «Вголос».

Лідер націоналістів наголосив, що Україні потрібно рухатись шляхом деолігархізації й економічного націоналізму.

"Україна без холопа і без пана. Ці слова Стецька — це дороговказ, куди Україні потрібно зараз рухатись і тепер. У сучасному трактуванні слів Стецька, це Україна без олігархів і злиднів. Бо олігарх — це не просто багата людина. Олігарх — це зрощення влади, великих грошей і криміналітету", — наголосив Тягнибок.

Лідер ВО "Свобода" також зазначив, що саме олігархічна система зараз знищує Україну.

"У нас олігархів захищає влада, відтак, вони є монополістами, які нищать середній клас. А українець є середнім класом по своїй суті. Бо українці працьовиті. Тоді як олігарх не має національного обличчя, бо йому байдужа держава. Олігарх — це корупція та знищення економіки. Олігарх не хоче війну з московитами вигравати, він хоче на ній заробляти. Ми повинні показати базові речі, що націоналісти — це не лише патріоти, у нас є своє бачення економічного зростання. І програма націоналістів з економічного зростання є найефективнішою. Бо вона базується на економічному націоналізмі. Саме націоналісти мають бачення того, як українець може стати заможним і патріотичним. Ми уже розробили Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, а це більше 20 конкретних законів. Проте влада не хоче його розглядати, бо це означатиме кінець олігархії", — сказав Олег Тягнибок.

Лідер "свободівців" також зазначив, що наразі звернення про реалізацію Антиолігархічного пакету докорінних перетворень уже прийняло 249 місцевих рад, що свідчить про бажання місцевих громад побороти олігархію.

ІА "Вголос": НОВИНИ