Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Унаслідок «господарювання» чинної влади на Львівщині може не залишитися каменя на камені. Дійшло до того, що готуються до продажу середньовічні замки – наша культурна, історична спадщина», - наголосив Олег Панькевич.

За його словами, потрібний владі проект рішення намагалися протягти напівтаємно.

«На бюджетну комісію надійшов лист управління майном спільної власності про те, що Олеський, Золочівський, Підгорецький замки, Пятничанську вежу, каплицю Боїмів  готують до передачі в комунальну власність. Однак ми забили на сполох, і вже на сесії в управлінні майном зреклися цих документів і доводили, що начебто не йдеться про передачу пам’яток у власність облради. Однак такі дії  свідчать про те, що комусь знову замало нерухомості – олігархи, товстосуми вже поклали око на національну спадщину. Це занадто велика цінність, яку зберігали багато поколінь українців, аби її втратити», - наголосив Олег Панькевич. 

За словами депутата від ВО «Свобода» Мирослави Бабінської, місцеві громади не зможуть утримувати пам’ятки національного значення.

«Передання об’єктів національного значення громадам означатиме їхній занепад. Громади з тим ради не дадуть. Це означає, що за кілька років ці пам’ятки дійдуть до аварійного стану і їх продадуть олігархам, яким бракує до їхніх маєтків ще замків. А колекції, які там зберігаються, буде втрачено», - наголосила депутат.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ