Про це заявив 12 квітня 2018 року народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський на круглому столі за участи членів Міжнародної антикорупційної консультативної ради та народних депутатів України, який відбувся в парламенті, - повідомляє прес-служба політсили.

«Ми вважаємо, що олігархат, який панує в Україні, є джерелом топ-корупції. Саме тому націоналісти минулого тижня провели багатотисячний марш з вимогами усунення від влади олігархів та впровадження низки важливих законів. Ми запропонували Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, який передбачає повернення капіталів з офшорів i ліквідацію схем виведення грошей з України, ліквідацію приватних монополій, заборону приватизації стратегічних підприємств, деолігархізацію енергетики і справедливі тарифи, націоналізацію енергогенерації, використання природного газу, видобутого на території України, для населення, заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, прогресивну шкалу оподаткування за принципом: «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки». Також ми ініціюємо ухвалення законів про скасування депутатської недоторканности, імпічмент президента, новий Виборчий кодекс», ‒ зазначив націоналіст.

За його словами, на жаль, влада в Україні не має політичної волі боротися з корупцією.

«Нема політичної волі подолати корупцію. Зате є бажання переслідувати громадських активістів та антикорпуціонерів, дискредитувати державні органи у боротьбі з корупцією тощо», - зазначив народний депутат.

Він наголосив, що важливо, аби правоохоронні, антикорупційні органи співпрацювали з метою подолання корупції, а також щоб було створено Антикорупційний суд.

На круглому столі було представлено експертну думку, підготовлену в межах співпраці між Комітетом з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України та Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні за участи Міжнародної антикорупційної консультативної ради. 

ІА "Вголос": НОВИНИ