Про це піч час мітингу під стінами Кабінету Міністрів України заявила громадська діячка, письменниця Лариса Ніцой.

«Ще рік тому я думала, що прийдуть наші олігархи і думатимуть про нашу культуру, спонсоруватимуть її – і у нас все оживе. Я розчарувалася. Олігархи просунули свої щупальця всюди. Коли нам виділяли квоти на українську мову - була вражена. Бо квоту мають надавати нацменшинам. Вони нас обманули. На момент ухвалення цього закону я говорила, що це шизофренія.

Другий удар - це закон про освіту. Було дві концепції. Наша передбачала факультативне вивчення мови нацменшин. Друга - прирівнювала державну мову і мови нацменшин. У Верховній Раді наша концепція перемогла. Але голова Парламенту Андрій Парубій злякався - зібрав депутатів і переконав прирівняти мову нацменшин і українську мову. Парубій, Гопко, Гриневич – зробили це. Вони просто виконавці волі олігархів. Теперішній закон про мову, який просуває влада, це мовна бомба. Бо вона прирівнює українську мову і мови нацменшин. Якщо олігархи заважають розвивати мову і культуру, то чи будуть вони розвивати економіку?» - обурилася Лариса Ніцой.

Після виступу Ніцой часники акції скандували владі: «Ганьба» та «Банду геть».

Як уже писав «Вголос», сьогодні щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ