[media=144528,144529] 

У південнокорейському місті Пхенчхан щонайменш 86 осіб госпіталізовано з ознаками норовіруса, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на дані Корейського центру з контролю і профілактики захворювань, пише «Інтерфакс».

Ще понад 1,2 тис. охоронців було відсторонено від виконання обов'язків – їх відправили на карантин. На посту охоронців замінили військовослужбовці.

Як зазначається, серед хворих переважно охоронці олімпійських об'єктів, співробітники поліції та персонал, зайнятий в харчовому виробництві.

Норовірус – інфекційна хвороба, яку також називають кишковою інфекцією. Найактивнішою вона буває в осінньо-зимовий період. Вірус надзвичайно заразний та вражає переважно дорослих людей. Основними його ознаками є блювання та діарея.

Як писав «Вголос», 6 лютого стало відомо, що вірусом заразилася вже 41 особа. Переважно це були мешканці містечка Джінбу, де розташований важливий транспортний вузол. Хворі працювали на олімпійських об'єктах у службі безпеки.

Згодом норовірусом заразилися троє офіційних представників Міжнародного олімпійського комітету.

Як писав «Вголос», у Пхенчані у ніч на четвер, 8 лютого, стартували офіційні змагання. Олімпіаду-2018 відкрили керлінгісти.

Також стало відомо, скільки Південна Корея витратила на організацію. Бюджет Олімпійських ігор-2018 становитиме 2,4 мільярда доларів.

Нагадаємо, що гірське олімпійське селище у південнокорейському Пхьончхані скаладається із восьми п'ятнадцятиповерхових житлових блоків. На його території розташовуватиметься поліклініка, мультирелігійний центр, банк, пошта, продуктовий магазин, флорист та салон краси.

Офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 у південнокорейському Пхьончхані відбудеться у п'ятницю, 9 лютого. Трансляцію у прямому ефірі в Україні покаже канал UA: Перший. Початок - о 12:50 год. Також усі олімпійські трансляції українці зможуть дивитися на платформах онлайн-телебачення.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ