Про це повідомляє Канал 24.

Головні спортивні змагання чотириріччя – Зимові Олімпійські ігри-2018 – стартують 9 лютого у Південній Кореї. Україну на цій Олімпіаді представлятимуть 33 спортсмени.

Українські спортсмени будуть представлені у 9 з 15 видів спорту.

У Міністерстві молоді та спорту вже оголосили суми призових, якими вітчизняних олімпійців заохочують боротися за медалі. Так, за кожне здобуте у Пхьончхані золото, спортсмен отримає 125 тисяч доларів, за срібло – 80 тисяч доларів, за бронзу – 55 тисяч доларів.

Склади команд оголошені, і до початку головних зимових змагань чотириріччя залишається все менше часу. То у яких видах спорту в українських олімпійців є шанси на високі місця і медалі на Олімпіаді-2018.

Біатлон

Цілком виправдано, що найбільші медальні надії на Олімпіаді у Пхьончхані українські вболівальники покладають саме на вітчизняних біатлоністів.

Україну на 23-х Зимових Олімпійських Іграх представлятимуть 11 біатлоністів – 6 жінок та 5 чоловіків. Їхній остаточний склад був оголошений ще в середині січня.

У Південній Кореї будемо вболівати за сестер Семеренко, Юлію Джиму, Олену Підгрушну, Ірину Вавринець та Анастасію Меркушину у жіночих гонках, а в чоловічих – за Дмитра Підручного, Артема Приму, Сергія Семенова, Володимира Семакова та Артема Тищенка.

Українські біатлоністи матимуть шанс вибороти медалі в 11-ти гонках.

Попри 7 годин різниці в часі між Сеулом та Києвом українські вболівальники матимуть змогу стежити за біатлонними змаганнями на Олімпіаді у доволі зручний обідній час.

Впродовж поточного сезону непогані результати на етапах Кубка світу 2017-2018 показували українські біатлоністки. На рахунку у дівчат – одне срібло в естафеті та 4 бронзи в індивідуальних гонках.

Дві бронзові медалі у скарбничку збірної на першому ж етапі в Остерсунді поклала Юлія Джима, фінішувавши третьою в індивідуальній гонці та у спринті.

Бронзу у спринті на третьому етапі Кубка світу у французькому Ансі виборола Віта Семеренко. Ще одна бронза на її рахунку у гонці переслідування на німецькому етапі в Обергофі.

Тріумфом на Чемпіонаті Європи відзначилась Ірина Варвинець. Там вона завоювала золото у спринті та срібло у персьюті.

Ще одну золоту медаль ЧЄ-2018 українці вибороли у змішаній естафеті.

Четвірка у складі Юлії Журавок, Ірини Варвинець, Артема Прими та Дмитра Підручного втерла носа росіянам, які тоді фінішували другими.

Великі сподівання покладають на "золоту" естафетну команду у складі Віти та Валі Семеренко, Олени Підгрушної та Юлії Джими. Проте тренери не відкидають, що на естафеті у Пхьончхані склад жіночої четвірки може дещо змінитись у порівнянні з Сочі-2014.

Фристайл

Для 29-річного Олександра Абраменка це вже будуть четверті за рахунком Олімпійські ігри у кар'єрі.

На попередній Олімпіаді у Сочі український фристайліст посів 6-те місце.

Проте щодо Ігор у Пхьончахні, то тут серйозні прогнози щодо українця робити складно, адже весь попередній сезон Олександр пропустив через операцію на коліні.


Лижні гонки

Досвідчена українська лижниця Валентина Шевченко, яка брала участь у чотирьох Олімпіадах поспіль, починаючи з 1998 року, а на Іграх в Сочі була прапороносцем збірної України, на Олімпійські ігри-2018 не їде.

Україну у лижних гонках у Південній Кореї представлятимуть Тетяна Антипенко, Марина Анцибор, Олексій Красовський та Андрій Орлик.

Скелетон

Вперше на Зимовій Олімпіаді Україна буде представлена у цьому виді спорту.

19-річний скелетоніст Владислав Гераскевич – один з наймолодших учасників української збірної.

У цьому сезоні спортсмен брав участь у шести Кубках світу. За підсумками виступів у поточному сезоні юний українець посів 46-те місце у світовому рейтингу і, хтозна, можливо, здивує на дебютній для себе Олімпіаді.

ІА "Вголос": НОВИНИ