У четвер, 4 квітня, львівські школярі взяли участь у заході “Здоровий спосіб життя – спорт”, що відбувся на спортивній базі «Динамо» у межах проекту НОК України #OlympicLab.

Про це поінформували у відділенні НОК України у Львівській області, які й були організаторами заходу.

Голова відділення НОК Юрій Турянський розповів: «Завданням заходу було ознайомити школярів Львова з видами спорту, які культивують на базі, з метою популяризації олімпійського руху на Львівщині, залучення молоді до спорту і здорового способу життя та з нагоди відзначення Міжнародного Дня спорту заради розвитку та миру».

Цікавий та пізнавальний захід відбувся за участі зіркових гостей – бронзового призера  Олімпійських ігор Дмитра Грачова (стрільба з лука), учасника двох зимових Олімпійських ігор Олега Авдєєва (санний спорт), учасниці зимових Олімпійських ігор гірськолижниці Христини Опьоли (виконавчого директора львівського НОК), віце-чемпіона Ігор Нескорених Дмитра Сидорука та чемпіонки світу та Європи серед юніорів Вікторії Вірт (бокс). Гучними оплесками вітали титулованих спортсменів  школярі  СЗШ №50 ім.Макаренка та Ліцею №45 ЛМР.

Школярам провели  екскурсію із відвідуванням стрілецького комплексу– тиру, де найсміливіші спробували постріляти з пневматичного пістолета, трьох зальних комплексів (важкоатлетичного залу, залу для зимового тренування зі стрільби з лука та борцівського залу), тенісних кортів, стадіону і лучного поля.

Родзинкою заходу став  майстер-клас від Дмитра Грачова –  Заслуженого майстра спорту зі стрільби з лука,  бронзового призера Олімпійських ігор в Афінах, неодноразового призера етапів Кубка світу.  Дмитро розповів школярам про ази стрільби з лука та дав кожному можливість постріляти.

Дітей також запросили й у майбутньому відвідувати спортивну базу «Динамо», але вже не просто як гостей – їм запропонували стати справжніми  спортсменами. Адже заняття з видів спорту, які  культивуються на базі, є безкоштовними, і усі охочі можуть записатися на спортивні секції.

Також школярам розповіли про всесвітню акцію #WhiteCard («Біла картка»), яку проводять, щоб нагадати, що спорт є універсальною мовою, яка спонукає до миру, порозуміння та взаємоповаги між людьми. Біла картка є знаком миру, нейтральності та зобов’язання діяти спільно заради кращого світу. Підняття #WhiteCard символізує позитивну силу спорту і означає надання рівних можливостей усім, хто бажає долучитися до здорового способу життя. Отож, школярі разом з олімпійцями підняли білі картки.

ІА "Вголос": НОВИНИ