Російські хакери можуть атакувати антидопінгові агентства у відповідь на відсторонення Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 у Південній Кореї, пише Reuters з посиланням на дослідників американської компанії з кібербезпеки ThreatConnect, – передає ТСН.

Експерти зафіксували деяку актівність з боку кібер-терористів. Зокрема, протягом місяця було знайдено три веб-домени, що імітують домени Всесвітнього антидопінгового агентства, антидопінгового агентства США та Олімпійської ради Азії.

У ThreatConnect вважають, що саме їх можуть використати для майбутніх атак. Хоча прямих доказів щодо подальшого їхнього використання з протиправною метою немає.

Водночас експерти кажуть, що в усьому цьому побачили схожість з методами, які були використані 2016 року російською хакерською групою Fancy Bear, коли їх звинуватили в крадіжці конфіденційної медичної інформації про спортсменів-олімпійців з США.

Нагадаємо, МОК дискваліфікував збірну Росії з Олімпіади - 2018 через допінговий скандал. Взяти у ній участь зможуть «чисті» спортсмени і під олімпійським прапором.

За вживання спортсменами допінгу МОК вже відібрав у Росії 11 медалей Сочі-2014. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ