Голова Львівської ОДА, голова ЛОО НСНУ Петро Олійник закликав львів’ян не допустити антиросійських провокацій у зв’язку з „газовим тиском” Росії на Україну.

Про це він заявив в ефірі Львівського телебачення вчора.

„Дорогі мої українці, дорогі мешканці Львова і Львівської області не допустіть антиросійських провокацій, бо всякі антиросійські провокації будуть сприйматися як виклик міждержавних нехороших речей”, ― сказав Олійник.

„Політичні партії об’єднуються і йдуть до Генерального консульства і відстоюють свої інтереси”, ― додав він.

1 січня Львівський обласний осередок Конгресу українських націоналістів провів пікетування Генерального консульства РФ у Львові з вимогою припинення газового шантажу України Росією.

Як повідомлялось, 1 січня російський "Газпром" знизив постачання газу для України на 120 млн. кубометрів на добу, вимагаючи від України про перехід з 1 січня 2006 р. на поставки газу в Україну за так званими «європейськими» цінами 230 дол. США за 1 тис. куб. м на українсько-російському кордоні.

4 січня російський "Газпром" і український "Нафтогаз" домовилися про постачання російського газу в Україну за ціною 95 дол. за 1 тис. куб. м. за посередництвом кампанії „РосУкрЕнерго”.

Прес тайм



ІА "Вголос": НОВИНИ